Race-rapport Enduro SM Östersund - Arvid Modin

Runda tre och fyra av Enduro SM i Östersund är nu genomförda och det blev två leriga dagar. Två dagar på liknande nivå till Söderhamn för min del med en 12:e plats på lördagen och en 16:e plats på söndagen i totalen och två till segrar i 125 klassen. Depå belägen på Östersunds skidstadion där varvet började med en kort vägtransport på tre minuter till första sträckan på cirka 7 minuter. Ett prov blandat med lite kuperade grusslingor men till mesta del enspårig skogsenduro. Efter det en hyfsat lång transport som till mesta del bestod av riktigt urkörd kärrig och lerig skogsåkning. Fram till prov två som även denna till stora delar bestod av kuperad grusåkning och sedan avslutades med riktigt blöta gamla spår på ett hygge, totalt ca 7 minuter. In till service för att sedan åka på samma transport som på första loopen mellan ettan och tvåan åka ut till trean som var en riktig lång sträcka som gick på deras träningsområde likt USM under fredagen för att sedan åka vägtransport tillbaka till service. 

Kom in i körningen hyfsat fort under lördagen och kunde ligga på riktigt bra när man hittade balansgången mellan att stå och balansera i de hala spåren och att sitta och studsa i de uppkörda spåren. Ledning i klassen från första sträcka som jag höll hela vägen in i mål med en segermarginal på 3,5 minuter. I totalen låg jag strax utanför topp tio under hela dagen och försökte gå för att plocka in på de andra under det sista varvet men blev några vurpor och slutade upp som 12:a. Några riktigt bra sträckor under dagen med en 6:e plats på sträcka ett under varv två, riktigt härligt. 
Ut på dag två med vetskapen om att jag har mer att ge och besitter orken för att slå mig in i topp tio. Vurpar redan på första sträckan och det sätter tyvärr prägeln på dagen. Blir efter det allt för många vurpor och även om jag gör det bra på de sträckor jag inte vurpor räcker det inte högre än till en 16:e plats i totalen men där jag ändå får med mig en till seger i klassen.
 
Återigen en lyckad helg poängmässigt där jag åker ifrån med en utökad ledning i klassen med 16 poäng ner till andraplatsen och klättrar upp till en 15:e plats i Swedish Enduro Cup. blickar vidare med tre tävlingsdagar kvar på serien som fortsätter två veckor senare i Uppsala!
 
Text och bild: BMK föraren Arvid Modin

Senaste Nyheterna

Välkommen till Botkyrka Motorklubb

Hos oss hittar ni banor för motocross, folkrace och miniracing. Vi har även ett enduro och offroadspår med varierande svårighet.
Mer information om Botkyrka MK hittar ni under Klubben och information för respektive gren hittar ni under Sektioner.

Motorsportområdet är beläget vid Tullinge friluftsstad, Hacksjön utefter Pålamalmsvägen mot Lida.