Årsberättelse 2008

 

Årsberättelse Folkrace 2008

 Folkraceåret 2008 blev ett riktigt bra folkraceår. Vi arrangerade tre stycken öppna tävlingar i stockholmsserien med bra deltagarantal och bra ekonomi 72.673.50 i överskott. Första deltävlingen gick så bra ett överskott på 48.802:-andra deltävlingen inte lika bra bara 8.043:- i överskott sista deltävlingen gick lite bättre 15.828.50:-

Klubbmästerskap har vi inte kört på grund av att det är för få medlemmar i sektionen.

Sektionen via Anita Lindholm

 

Årsberättelse Offroad/ATV

2008 har rullat på med körningar den tredje lördagen varje månad och när möjlighet getts så har det blivit någon körning extra.

Den årliga storträffen hölls i slutet av augusti och är som vanligt populär med ca 60 deltagande jeepar och ett 20 tal ATV.

Offroad sektionen har hjälpt till vid bla. Folkrace tävlingar och enduro tävlingar.

Vi har börjat märka upp spåren som vi skall åka på i skogen och kommer göra färdigt det under 2009.

sektionsledare offroad: Peter och Viking 

 

Årsberättelse Enduro 2008

 

BMK är nu miljöcertifierade genom svemo. Enduro året har blivit grymt bra. Vi började med en Östra Open tävling den 1 mars, trots vädret och våran dåliga erfarenhet av att arrangera tävlingar så blev det en mycket lyckad tävling. Vi valde därför att köra ytterligare en Östra Open tävling den 29 mars och det trots att den första tävlingen gick ganska hårt på området. (den 1/3 blev det ca 180 startande och den 29/3 ca 200 startande)

Det här behövde vi, för att nu kunna sätta riktigt höga mål, i dessa mål ingår att vi inom 5 år kommer att arrangera ett enduro SM.

 

Vi har haft enduroskola för medlemmar på området med både Anders Eriksson, 7 faldig Världsmästare och Bertil ”Berra” Marcusson, Gotlänningen som körde mc från Visby till Paris, och sedan tävlingen, Paris/Dakar. Vi har tränat och tävlat mycket under året med bra resultat. Bland annat blev Göran Öberg total 2 i östra serien och ett BMK lag kom på andra plats totalt i 6-timmars racet som Östra anordnade i Eskilstuna.

 

75-års dagen blev en succé för endurosektionen, det var en bra dag att visa allmänheten vad enduro är.

 

Vi har kört en KM serie på 5 deltävlingar ihop med cross. Dessa med lite olika typer av tävlingar, Första km var tänkt att det skulle bli ett vinter enduro, men det blev mest lera, sedan blev det enduro i crossform på crossbanan i form av speed cross och långcross (30 min). Vi har gjort en del förändringar och förbättringar i enduro spåret.  Vi kommer att fortsätta med det även 2009.

 

Sektionsledare: Thomas Haverinen

 

Årsberättelse Motocross 2008

 

Motocross banan har haft öppet för träning nästan hela säsongen, vi har missat några dagar pga. att vi inte har haft öppethällare. Vi har kört några KM ihop med enduro, en speed cross och en långcross med 30 min/heat. Vi invigde ”NYA” mini crossbanan i augusti.

Medlemmarna har tränat och tävlat flitigt under året.

 

Ställföreträdande sektionsledare: Thomas Haverinen

Årsberättelse R/C

 

 

Året 2008 startade lite trögt de första månaderna då den nya Mini-Z-banan tyvärr var alldeles för dåligt besökt. Just Mini-Z verkade tyvärr dö ut litegrann denna vinter så där stod vi med en helt nybyggd bana och sparsamt med förare.

 

Våren 2008  inleddes dock med stor entusiasm utomhus då vi startade bygget av den nya buggybanan. Vi hade under hösten 2007 fått ca 1000 ton lera så nu fanns det faktiskt förutsättningar att bygga en ordentlig bana från grunden.

Den nya banan byggdes enl. reglemente så att det på sikt kan arrangeras tävlingar här på BMK.

Det var faktiskt mer jobb än vad någon av oss trott och efter 5 veckors nästan konstant jobbande beslutade vi att öppna trots att banan ej var helt klar.

Under sommaren var dock banan välbesökt och alla som körde tyckte vi hade gjort en bra bana och den hade en stor potential.

Vi provade även att ha ett litet ”KM” så att alla som ville fick prova på att köra under ”tävlingsformer” och detta var mycket uppskattat. Detta fick ett par av våra medlemmar att vilja börja tävla och licens har vid dagens datum utfärdats till en förare.

Utesäsongen avslutades med lite av det jobb som var ämnat att göra på våren och sista ”finliret” är planerat till våren 2009.

 

Hösten 2008 var det åter dags att ”krypa in” i värmen och ett sista försök att få upp intresset för Mini-Z gjordes.

Vi bantade ner öppettiderna från 3 dagar i veckan till 1 dag i veckan och det har fram till dags datum varit bra med folk som kört och det mest roliga att de flesta nya varit barn & ungdomar.

 

 Målsättningarna inför 2009 är att satsa på ungdomar och nybörjare lika väl som på de förare som vill tävla för BMK och genom utbyggnad och tillbyggnad av ytterligare en bana (1:18) kunna erbjuda de yngre att kunna köra på bana med bilar som ligger lite mer ”humant” i pris och på det sättet få in friskt blod i sektionen. Vi kommer också satsa på mindre ”intern-tävlingar” där vi kör tävlingsupplägg i form av heat & finaler men utan tidtagning. Detta skall bygga på att ha kul samtidigt som man får känna på vad tävlandet innebär.

 

                                                                      Anders Oxonius, sektionsledare